NTS Motorsports

NTS Motorsport var ett racingteam som höll på med det som brukar kallas Stock Car Racing där det största och mest kända är NASCAR. NASCAR står för National Association for Stock Car Auto Racing. Sporten blev stor i USA efter andra världskriget.

Kanske hade det att göra med att det var förhållandevis enkelt att komma igång då de tävlade med vanliga standardbilar, vars motorer var kraftigt trimmade. Banor anlades över hela USA och i samband med att publiken blev större så pumpades det naturligtvis också in mer pengar i sporten och det dröjde inte länge förrän NASCAR var en av de största och mest populära motorsporterna i USA. Den här typen av racing är obefintlig i Sverige men det finns en hel den andra typer av racing för den som är intresserad. Mer om racing i Sverige hittar ni på racing.nu

Joe Denette Motorsports

Sagan om NTS motorsports är nästan för bra för att vara sant. Först måste vi titta på stallet som Joe Denette startade 2009 efter att han blivit uppsagd från sitt jobb. Vad gör alla som blivit av med jobbet? Jo man köper en handfull med lotter för att kunna vinna pengar att köpa en bil så man kan åka till och från alla race varje vecka. Istället för en vinst så han hade råd med en bil så matchade han 6 nummer i rad och vann istället 75 miljoner dollar.

Frågan är då, vad gör man när man vinner så mycket pengar? Jajamensan, ni gissade rätt. Man startar ett eget team. Joe Kontaktade några gamla professionella förare och frågade om det inte var dags att dra igång ett eget team. Sagt och gjort och Joe Denette Motorsports var ett fatkum. Joe fick mycket hjälp och konsultation av Kevin Harvick som var välkänd och involverad i sporten. Han var också god vän till Mike och Bob Newberry och använde sin kunskap och sina kontakter han fått med Joe Denette motorsports och hjälpte dem att starta NTS Motorsport. Och deras resa var ett faktum.